Deskundig slopen is vakwerk

Misschien denk je dat slopen niet zo moeilijk is. Het moet stuk, het hoeft niet bewaard te blijven, dus wat kan er misgaan? Maar zo eenvoudig is het niet. Ook slopen en saneren is vakwerk. Vaak worden vandaag de dag grondstoffen hergebruikt en dan is het zeker noodzakelijk dat het sloopwerk deskundig en met zorg gebeurt. Zomaar simpelweg de sloopkogel tegen een gebouw gooien of met springstof werken gebeurt dan ook steeds minder in Nederland. Duurzaam bouwen betekent ook duurzaam slopen. Hoe zorgvuldiger dat gebeurt, des te meer grondstoffen kunnen worden hergebruikt.

Sloopwerk laten doen door een gespecialiseerd bedrijf

Als sloopwerk zorgvuldig moet gebeuren, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe aanbouw aan een bestaand gebouw, dan kun je het sloopwerk laten doen door een hierin gespecialiseerd bedrijf. Zij slopen precies dat wat gesloopt moet worden en sparen wat gespaard moet blijven. Dat klinkt simpel, maar het is vaak precisiewerk. Ook is het zaak dat zo weinig mogelijk overlast wordt veroorzaakt bij het sloopwerk. Dat vraagt eveneens kennis en vakmanschap. Als je sloopwerk wilt laten doen is het dan ook aan te raden om hiervoor een ervaren slOok is het zaak dat zo weinig mogelijk overlast wordt veroorzaakt bij het sloopwerk.oopbedrijf in te huren.

Wat betaal je voor sloopwerk?

Een prijs voor sloopwerk is lastig te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Wat moet er worden gesloopt? Hoe zorgvuldig moeten materialen worden gescheiden? Al deze aspecten spelen een rol bij het bepalen van de prijs voor de opdracht. Het ene sloopbedrijf is bovendien duurder dan het andere. Revoort is een sloopbedrijf dat veel ervaring heeft en dat je met een gerust hart je sloopklus of  saneringswerkzaamheden. Je kunt altijd eerst een offerte vragen zodat je weet wat de kostprijs voor je opdracht wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Is voor sloop een vergunning nodig?

Soms is het nodig dat je voor de sloop van een pand of een bijgebouw bij de gemeente een vergunning aanvraagt. Informeer hiernaar bij je gemeente, om te voorkomen dat je een boete krijgt of dat de sloopwerkzaamheden worden stilgelegd voordat ze zijn afgerond. Soms komt een medewerker van de afdeling Bouwtoezicht controleren of de sloopwerkzaamheden volgens de regels verlopen. Houd er ook rekening mee dat je tijdens sloopwerkzaamheden geen hinder voor het verkeer mag veroorzaken, tenzij hiervoor toestemming is verleend.

Facebook
Twitter
Pinterest