Een traprenovatie met laminaat

Kan jouw huidige trap wel een opknapbeurt gebruiken? Vaak wordt de trap een beetje vergeten in het interieur en dit vinden wij zonde. Hoe leuk is het als je je trap kunt betrekken bij de stijl van de rest van je woning? Natuurlijk hoef je niet de gehele trap aan te passen, met een traprenovatie bepaal je helemaal zelf wat je wilt veranderen. Benieuwd naar een traprenovatie met laminaat? In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten. 

Kenmerken van laminaat

Misschien heb je op dit moment wel laminaat in je woning liggen? Laminaat is namelijk een erg populair materiaal voor vloerbedekking. Het heeft de uitstraling van hout, maar heeft toch een paar andere kenmerken. Zo zijn er veel verschillende soorten laminaat waar je uit kunt kiezen. Kies voor de klassieke uitstraling van hout of ga voor een modern reliëf. Voor een traprenovatie is laminaat een perfect materiaal. Je kunt het namelijk gemakkelijk over de bestaande trap heen plaatsen. Daarnaast kies je altijd voor een unieke trapbekleding met praktische voordelen.

Voordelen

Om je wat meer te vertellen over de kenmerken van laminaat, hebben we de belangrijkste voordelen op een rij gezet. 

  • Slijtvast en sterk

Laminaat is niet alleen een stijlvol materiaal, maar het is ook sterk en slijtvast. Je kunt er dus jarenlang van genieten zonder dat het zijn kwaliteit of uitstraling verliest. De trap wordt natuurlijk veel gebruikt, maar je hoeft je echt geen zorgen te maken over deukjes of beschadigingen. 

  • Weinig onderhoud

Laminaat heeft de uitstraling van hout, maar vergt veel minder onderhoud. Laminaat is namelijk veel beter bestand tegen invloeden als vocht en warmte. Het schoonmaken van een trap met laminaat is dan ook erg gemakkelijk. Dit doe je gewoon met een vochtige doek en wat zeepsop. 

  • Makkelijk te leggen

Een traprenovatie met laminaat kost dat veel tijd en moeite? Een trap lamineren is eigenlijk zo gedaan. Binnen een dag kun je genieten van een trap met een nieuwe look en feel. Dit zorgt er ook voor dat de kosten van het bekleden een stuk lager liggen. 

Doe het zelf of huur een professioneel bedrijf in

Als je ervoor hebt gekozen om je trap met laminaat te bekleden, heb je verschillende opties. Als je een beetje handig bent, kun je het klusje zelf klaren. Met enige kennis en de juiste materialen is het zeker mogelijk om een traprenovatie zelf uit te voeren. Heb je geen ervaring met laminaat? Of wil je zeker weten dat de trap goed wordt bekleed? Dan raden we je aan om met een professioneel bedrijf in zee te gaan. Zij zorgen ervoor dat je straks kunt genieten van een spiksplinter nieuwe trap.

Facebook
Twitter
Pinterest