Waarom hout op maat bestellen?

Als je een houten vloer gaat leggen dan moet deze vloer goed op maat gelegd zijn om te voorkomen dat het niet past. Je ziet bijvoorbeeld de ondervloer er doorheen komen als de maten niet kloppen. Ook is het belangrijk om de plinten niet te vergeten. Als je deze in dezelfde kleur hebt besteld dan vormt dat een mooi geheel met de gelegde vloer. Ook de plinten kun je op maat bestellen.

Voor wie?
Hout op maat bestellen is bedoeld voor iedereen die van plan is om een houten vloer te gaan leggen. Uiteraard wordt er wel een beroep gedaan op je cijfermatig inzicht, omdat je van tevoren zal moeten berekenen hoeveel planken je nodig hebt en wat de afmetingen van deze planken gaan worden. Het moet allemaal goed passen.

Wat voor vloeren kun je leggen van hout?
Er zijn verschillende soorten plankenmotieven die je kunt hanteren als je een laminaatvloer gaat leggen. Een goed legpatroon kan je vloer maken of kraken. Het is belangrijk dat het legpatroon bij je interieur past. En dat het niet te overheersend in het oog springt. Een speelse visgraatvloer is bijvoorbeeld een grote trend op dit moment, maar een halfsteensverband patroon doet het ook erg goed. Hierbij liggen de stenen steeds met een halve steen over elkaar heen. En je hebt zelfs tegellaminaat. Al wordt dat minder vaak gekozen.

Wat zijn de voordelen van hout op maat bestellen?
Je hebt het hout precies in de maten en in de vormen waarin je ze hebben wil. Wil je vierkant laminaat? Geen probleem! Als je de juiste vormen en maten doorgeeft dan wordt alles in de juiste vorm gezaagd.
Zodra de planken op maat gezaagd zijn kun je gelijk aan de slag om een houten vloer te leggen. Je bent geen tijd meer kwijt aan zagen en berekeningen maken om alles passend te krijgen.

Wat zijn de nadelen van hout op maat bestellen?
De laminaatvloer kan er onnatuurlijk uitzien, omdat al het hout keurig op maat gemaakt is. Maar hierbij moet gezegd worden dat degene die laminaat legt dit kan voorkomen door het hout speels te leggen.

Conclusie
Om een goed resultaat te bereiken is het dus van belang dat het hout goed op maat en in de juiste vorm is gezaagd. En zeg nou zelf; wie wil er nou niet een mooie, nette vloer? Dat is immers toch de basis voor elke ruimte die er verzorgd en netjes uit moet zien!

Bron: www.schilder-inutrecht.nl

Facebook
Twitter
Pinterest