De voordelen van hordeuren

Het is ontzettend vervelend om insecten in huis te krijgen. Je wilt in de zomer natuurlijk lekker een deur open kunnen zetten zonder dat je er bij na hoeft te denken of er iets naar binnen vliegt als een wesp of mug. Er is gelukkig een manier om te genieten van de frisse lucht, maar alsnog de deur open te kunnen hebben zonder eventuele insecten die binnen kunnen komen. Namelijk door middel van een hordeur. In deze tekst gaan we bekijken wat dit is en wat de eventueel voordelen zijn van zo’n deurhor.

Wat is een hordeur?

Allereerst is het dan belangrijk om te weten wat dit precies is. Het is eigenlijk een soort beschermlaag. Waarbij je normaal direct naar buiten kan lopen wanneer de deur open is, is de hor een tweede deur die ook opengezet moet worden. De hordeur is gemaakt van een stalen constructie met daarin een net. Dit net bevat minuscule gaatjes waardoor het onmogelijk is voor insecten om naar binnen te komen. Deze gaatjes zorgen er overigens wel voor dat er frisse lucht doorheen kan. Je hebt dus als voordeel dat je gewoon de deuren kan openzetten voor frisse lucht, zonder dat je bang hoeft te zijn voor eventuele insecten die binnen kunnen komen. 

Verschillende soorten horren

Het is mogelijk om horren in verschillende soorten te krijgen. Deze verschillen zitten he dan vooral in de bevestiging van de hor. Allereerst kun je een hor krijgen die gewoon werkt als tweede deur. Hij moet geopend worden als een deur en wanneer je de andere deur open hebt, moet deze deur nog los geopend worden. Ook heb je een hor in de vorm van een rolhor. Dat is er een die hetzelfde werkt als een rolgordijn. Je kunt de hor naar boven en naar beneden hebben en ook gedeeltelijk laten hangen. Voor insecten is het handiger om de gehele hor naar beneden te hebben, maar het is fijn om de mogelijkheid te hebben. Als laatste heb je nog een losse hor. Dat is er een die in het deurgat neergezet wordt. Deze constructie zet je dus alleen neer wanneer de deur open is en het voordeel hiervan is dat er niet altijd een hor staat. Wanneer je gewoon door het raam naar buiten wil kijken, kan dit zonder dat je een hor ziet staan.

Voordelen van een hor

De voordelen zijn uiteraard wel duidelijk. Het is allereerst zo dat insecten niet naar binnen kunnen komen wanneer de hor dicht is. Daar komt bij kijken dat een hor bijna overal verkrijgbaar is en daarnaast ook in een hoop verschillende budgetten verkrijgbaar is. Voor iedereen is het mogelijk om een hor te hebben. 

Facebook
Twitter
Pinterest