Een goed hoofdkussen online kopen

Wat is nou een goed hoofdkussen? In feite is die vraag niet zomaar even te beantwoorden. Want een goed hoofdkussen is maatwerk en dus voor iedereen verschillend. Het ligt er maar net aan hoe je slaapt, en of je bijvoorbeeld veel zweet tijdens de slaap. Ook allergieën spelen een rol bij wat voor jou een goed hoofdkussen is. In algemene zin kun je stellen dat hoofdkussens lang niet altijd door iedereen serieus genomen worden. Het matras wel. Daarmee doen die mensen zichzelf echter te kort. Want hoe goed je matras ook is, zonder een goed hoofdkussen slaap je nog niet perfect.

Hoe slaap jij eigenlijk?

Bepalend wat een goed hoofdkussen is, is je afvragen hoe je slaapt. Ben jij iemand die doorgaans op de rug ligt? Of slaap je op je buik of op je zij? Het maakt voor een kussen nogal een verschil. Slaap je op je buik, dan neem je een wat onnatuurlijke positie aan. Om de ademhaling niet in de weg te zitten, is een dun kussen een aanrader als jij op je buik slaapt. Zijslapers hebben veel meer aan een dikker kussen. De schouders houd je vrij van het kussen en in feite moeten de schouders precies tegen het kussen aan liggen. Het kussen begint dus pas na de schouders in de ideale situatie. Een andere groep, de rugslapers, hebben baat bij een kussen dat wat hoger is precies daar waar de nek zit. Alleen zo kun je voorkomen dat het hoofd tijdens de slaap naar voren en naar achteren buigt. Dit kan zomaar voor nekpijn en klachten aan de spieren rondom de nek zorgen. Zo zie je maar; een goed hoofdkussen kopen is voor iedereen anders.

De vulling van een goed hoofdkussen

Welke vulling in het kussen moet, is een ander complex vraagstuk. Ben jij iemand die zweet, dan is een natuurlijk materiaal gewenst. Bovendien is het wel zo prettig dat je het kussen uit kunt wassen. Mensen met een allergie voor de huisstofmijt doen er verstandig aan een kussen te kiezen dat uitwasbaar is en beschikt over een dicht geweven tijk of sloop. Huisstofmijt krijgt zo veel minder gelegenheid om voor irritatie te zorgen. Je hebt dons en veren waarmee een kussen gevuld kan zijn. Dons en veren hebben een voordeel en dat is dat deze kussens prima te vormen zijn. Dat geldt minder voor een kussen met een synthetische vulling. Die zijn namelijk elastisch en daardoor dus minder zelf te vormen. Mensen die last hebben van de rug, de nek of opstaan met hoofdpijn doen er weer verstandig aan een kussen gevuld met schuimblokken te kopen. Deze kussens zijn weer niet wasbaar en verspreiden een sterke geur. 

Zo sta je uitgerust op

De vraag wat een goed hoofdkussen is, wordt door iedereen anders beantwoordt. Het is afhankelijk van tal van verschillende factoren als je slaaphouding en de mate van transpiratie tijdens de slaap. Neem hoofdkussens in elk geval minstens zo serieus als het matras, Want alleen met en een goed matras en een perfect hoofdkussen kan gesproken worden van een perfecte nachtrust en sta je uitgerust op.  

Facebook
Twitter
Pinterest