Een nieuwe woning gekocht? Denk hier dan ook nog aan

pexels-ketut-subiyanto-4246196

Hoe verhuis ik mijn spullen naar mijn nieuwe woning?

Je kan alles zelf verhuizen naar je nieuwe woning maar dat kost heel veel tijd en veel moeite. Het makkelijkste is om het te laten doen door een verhuisbedrijf. Het bespaart je heel veel stressvolle momenten en tijd. De verhuizers komen alle spullen bij je ophalen en halen eventueel nog meubels uit elkaar zodat de meubels ook makkelijk vervoerd kunnen worden. Om het nog makkelijker te maken is er ook een optie om een verhuislift te huren. Dit kan handig zijn voor als je bijvoorbeeld je bed niet via de trap naar boven krijgt, dan kun je een verhuislift huren zodat je bed via de lift en je slaapkamer raam alsnog naar boven kan worden gebracht.

Verhuizing doorgeven 

Veel mensen vergeten vaak als ze verhuizen om aan te geven bij de gemeente dat ze in een ander huis gaan wonen of in een andere gemeente. Maar het geldt niet alleen voor de gemeente maar ook voor de bank en voor de postbedrijven anders blijven ze post versturen naar je oude adres en heb je de kans dat je een belangrijke brief of pakketje mist. Daarom is het belangrijk dat je op tijd aan geeft dat je op een ander adres gaat wonen zodat iedereen op de hoogte is van dat je op een ander adres bent gaan wonen.

Verzekeringen

Als je verzekeringen afsluit voor je nieuwe woning moet je goed opletten of je deze verzekeringen wel echt noodzakelijk zijn. Vaak gebeurt het dat je voor verzekeringen betaald die je eigenlijk niet perse nodig hebt dat kost je onnodig veel geld. Ik heb een lijstje gemaakt welke verzekeringen verplicht en handig zijn. 

De Opstalverzekering is verplicht om te hebben als je in bezit bent van een huis. Hiermee verzeker je je woning zelf en alles wat er nodig is geweest om het huis te bouwen bijvoorbeeld de funderingen en de muren.

De Inboedelverzekering is niet verplicht. Maar het wordt je altijd aangeraden om er een af te sluiten. Met deze verzekering word je gedekt tegen materiele schade. Wanneer heb je materiele schade? Hier een paar voorbeelden.

  • Brand 
  • Ontploffing 
  • Inbraak
  • Schade door het weer

Je moet wel altijd goed checken wat de voorwaarden zijn voor wat er wel en wat niet word gedekt. Je kan ook altijd nog een all-risk verzekering afsluiten. Die dekt ook alle schade die je zelf veroorzaakt.

De Aansprakelijkheid verzekering is niet verplicht maar wel belangrijk om te hebben. Deze verzekering dekt alle schade die jij veroorzaakt bij iemand anders, bijvoorbeeld als je een schilderij kapot maakt van je beste vriend word deze schade gedekt door de verzekering. Maar ook bijvoorbeeld als jou elektriciteit kabels kapot gaan en daardoor de buren ook geen elektriciteit meer hebben word het vergoed door de verzekering ook al kan je er zelf niks aandoen.

En nog een bonus tip: Check altijd een paar keer per jaar of alle kosten nog kloppen. En of het nog steeds past bij jou huis en jou levenssituatie.

Facebook
Twitter
Pinterest