Gietvloer in een nieuwbouwwoning: De beste keuze

Gietvloeren zijn de laatste jaren heel populair geworden. Waar de vloeren in de vroege jaren voor gebruikt werden door bedrijven, hebben particulieren de voordelen ook ontdekt. Niet gek ook als je bedenkt dat een gietvloer een prachtige aanvulling is op je woning. Het is de basis die elke woning, nieuw of oud, die het gevoel van ruimte geeft. Maar ook de feel en look van een woning die je in de woonmagazines tegenkomt. Vaak wordt gedacht dat een gietvloer alleen in bestaande woningen gelegd kan worden. Toch is het mogelijk om de vloer ook te laten aanbrengen in je nieuwbouw woning. In dit blog leggen we je er alles over uit. 

Waarom kiezen voor een gietvloer

De gietvloer heeft zijn populariteit de afgelopen jaren laten zien. Je kunt geen woonblaadje lezen, zonder een foto te zien van een gietvloer. Het oogt mooi, ruimtelijk en fris. Maar een gietvloer is niet alleen een plezier voor het oog. Het is ook nog eens een hele praktische vloer. Omdat de vloer naadloos wordt gegoten is deze makkelijk schoon te houden. Wel zo hygiënisch met kleine kinderen die over de vloer kruipen. Daarnaast zijn de gietvloeren die gemaakt zijn van polyurethaan ook nog eens heel comfortabel. Door de elastische eigenschappen van het materiaal voelt de vloer heel zacht aan als je erover heen loopt. 

Gietvloer ook geschikt voor nieuwbouwwoningen? 

Het antwoord is simpel. Ja dat kan zeker. Het is zelf een hele goede keuze. Vaak kun je met het bedrijf dat de gietvloer legt afspreken dat ze voor oplevering de vloer als aanbrengen. Dit kan, omdat de ondervloer van de woning meestal al af is. Daarnaast moet de vloer natuurlijk drogen. Dan is het wel zo makkelijk als je de woning nog niet bent in getrokken. De vloer heeft op die manier alle tijd om goed te drogen. Wel is het goed je te bedenken dat een nieuwbouwwoning nog niet helemaal stabiel is. Dit kan tot gevolg hebben dat de gietvloer scheurtjes kan gaan vertonen, omdat het huis nog in beweging is. Vaak gaat het maar om enkele millimeters. Maar het is verstandig je goed te laten informeren door een experts. Zei weten precies welke gietvloer geschikt is om deze bewegingen van het huis op te vangen. Ook wel scheuroverbrugging genoemd. 

Welke gietvloer is geschikt voor nieuwbouwwoningen? 

Omdat nieuwbouwwoning nog niet helemaal stabiel zijn, en dus nog bewegen, is het aan te raden om voor een gietvloer te kiezen die elastisch is. Dit type gietvloer biedt namelijk een scheuroverbrugging, omdat het elastisch is. Een voorbeeld van dit type vloer is een gietvloer van polyurethaan. Ook wel een PU gietvloer genoemd. Deze vloer kan namelijk mee uitzetten en inkrimpen op de bewegingen van de woning. Hiermee voorkom je voor een groot deel scheurvormingen. Woonbeton of microcement is dan minder geschikt. Wil je toch gaan voor een betonlook? Dan is een betonlook gietvloer van polyurethaan een prachtige optie. 

Heb je een bestaande woning? Dan is een gietvloer ook heel geschikt. Het is zelfs mogelijk om een gietvloer over tegels heen te gieten. Dit is wel zo handig, want dat scheelt een hele hoop breek en sloopwerk. Bovendien is het tegenwoordig ook mogelijk om een gietvloer over hout aan te brengen. Laat je altijd informeren door een specialist. Een gietvloer leg je namelijk niet zo maar even. Veel plezier met je nieuwe vloer alvast!

Facebook
Twitter
Pinterest