Een gietvloer leggen, welke soorten zijn er?

Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en stijlvol. De vloer is naadloos en precies aan te passen aan je wensen. Gietvloeren kun je zelf leggen of laten leggen. Er zijn gietvloeren in allerlei soorten en maten, met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten gietvloeren zodat je de gietvloer kunt kiezen die het beste past bij jouw situatie.  

PU-gietvloer

PU-gietvloeren zijn geschikt voor in woningen. PU-gietvloeren zijn gemaakt op basis van polyurethaan. Een PU-vloer is duurzaam en gaat lang mee. De gietvloer is flexibel en vochtafstotend. Dit maakt een PU-gietvloer ook geschikt voor in de badkamer. Een PU-gietvloer kun je krijgen in veel verschillende kleuren. Vaak is het ook mogelijk om kleuren te mengen, zodat je de perfecte kleur bij je inrichting kunt kiezen. 

Epoxy vloer

Een epoxy vloer is zeer geschikt voor bedrijfspanden en de industrie. Deze gietvloer is namelijk erg hard en zeer goed bestand tegen zware belasting of chemische stoffen. Een epoxy vloer is een zeer sterke en duurzame vloer die jaren meegaat. Ook epoxy vloeren zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Er zijn ook verschillende toplagen mogelijk, zoals een anti-sliplaag of een antistatische werking. Een epoxyvloer kun je ook zelf leggen. Alle benodigdheden hiervoor vind je op epoxywinkel.be.

Cementgebonden gietvloer en woonbeton

Een cementgebonden gietvloer heeft een natuurlijke uitstraling. De vloer lijkt van cement, maar voelt comfortabeler aan. Bij cementgebonden gietvloeren is vooral de grijstint populair, maar deze gietvloer is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Een andere vloer die geschikt is voor liefhebbers van de betonlook is woonbeton. Woonbeton is ook een cementgebonden vloer. Deze vloer heeft alleen dikkere lagen dan een gietvloer. Qua uiterlijk is het ook een prachtige naadloze vloer.

Facebook
Twitter
Pinterest