Een gietvloer maakt je woonkamer helemaal af

Een gietvloer is een vloer die, zoals de naam al zegt, gegoten wordt. Dat klinkt heel eenvoudig, maar deze vloer moet wel op deskundige worden gedaan, als je hier geen ervaring mee hebt kun je het beter niet zelf doen. Een gietvloer die niet goed is aangebracht en daardoor oneffenheden vertoont moet worden verwijderd en dat is vaak erg lastig. Daarnaast is het natuurlijk ook kostbaar als je je nieuwe gietvloer al snel weer moet laten vervangen. Een beton gietvloer is mits goed aangelegd een zeer duurzame vloer waar je lang plezier van hebt.

Een gietvloer met betonlook

Een gietvloer met betonlook is de laatste jaren erg gewild. Bij gietvloerbetonlook.nl vind je mooie gietvloeren met betonlook die  geschikt zijn voor alle ruimtes in je huis. Ook voor een bedrijfspand is de gietvloer zeer geschikt. Een harde vloer is gemakkelijk schoon te maken, wat een groot voordeel is voor ruimtes waar veel mensen komen of waar je wilt dat het om een andere reden gemakkelijk schoon te houden is. Een praktijkruimte waar met vloeistoffen wordt gewerkt is hier een voorbeeld van. Een gietvloer met betonlook is namelijk vloeistofdicht.

Waarom steeds meer mensen een gietvloer nemen

De harde vloer wordt steeds populairder. Steeds minder mensen hebben geen tapijt meer in de woonkamer of slaapkamer maar kiezen voor een harde vloer. Dat kan een houten vloer zijn, maar als je een gietvloer laat leggen dan kies je voor een vloer waar je tientallen jaren plezier van hebt en waar je maar weinig onderhoud aan hebt. Zeker als je huisdieren hebt die haren verliezen is het praktisch om een harde vloer te hebben. Stofzuigen wordt dan een stuk makkelijker.

Gietvloeren zijn ook geschikt voor andere ruimtes

Een gietvloer is ook geschikt voor andere ruimtes dan de woonkamer of de studeerkamer. Je kunt bijvoorbeeld ook je badkamer van een gietvloer laten voorzien. Dit is praktisch omdat de gietvloeren waterdicht zijn. Je loopt dus geen risico op schade als het vochtig wordt in de badkamer.  Om die reden wordt de gietvloer soms ook toegepast in een praktijkruimte of een ander soort bedrijfsruimte. Het enige waarmee je moet oppassen zijn bijtende stoffen, maar als je na morsen dit meteen schoonmaakt kan zelfs dat geen kwaad.

Facebook
Twitter
Pinterest