Een gietvloer onderhouden: zo doe je dat

Zit je erover na te denken om een gietvloer aan te schaffen? Of misschien heb je deze wel net laten plaatsen? Je wilt natuurlijk dat jouw vloer zo lang mogelijk mooi blijft, maar hoe zorg je hier nu voor? Een gietvloer is onderhoudsarm, maar met het regelmatig schoonmaken van de vloer zorg je ervoor dat deze zijn mooie kwaliteit en uitstraling behoudt. Om ervoor te zorgen dat jij jarenlang kunt genieten van de gietvloer hebben we een aantal handige tips en tricks voor je op een rij gezet. 

Regelmatig onderhoud

Zoals we net al zeiden is een gietvloer onderhoudsarm, maar dit betekent niet dat je de vloer niet regelmatig moet schoonmaken. Je hoeft de vloer niet elke dag grondig te reinigen, maar we raden je aan om de gietvloer minimaal een keer per week schoon te maken. Op deze manier blijft de gietvloer er als nieuw uitzien. Reinig de vloer het liefst met een stofwisser of stofzuiger. Je kunt er ook voor kiezen om de gietvloer elke week te dweilen, maar eigenlijk hoeft dit niet. De vloer is namelijk ontzettend hygiënisch en zal geen stof opnemen.

Een grote poetsbeurt

Naast het wekelijks schoonmaken heeft de vloer eens in de zoveel tijd een grote poetsbeurt nodig. Je kunt ervoor kiezen om de vloer volledig te reinigen, maar het is ook mogelijk om dit in verschillende delen te doen. Zo kun je prima bepaalde stukken van de vloer extra behandelen, omdat je hier per ongeluk hebt gemorst of iets dergelijks. 

Als je de vloer grondig wilt reinigen, kun je dit het beste doen met een speciale vloerreiniger geschikt voor gietvloeren en een microvezel dweil. Zorg ervoor dat de vloer volledig vrij is van stof en vuil en begin dan met schoonmaken.

Hoe verwijder ik vlekken?

Een gietvloer is eenvoudig te reinigen, maar bepaalde vloeistoffen wil je het liefst zo snel mogelijk verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koffie- of rode wijnvlek. Als je iets hebt gemorst, kun je het beste zo snel mogelijk een natte doek pakken en de vlek verwijderen. Een vloeistof trekt namelijk na zeven uur in de vloer en dan is deze erg lastig te verwijderen. Is het kwaad al geschied? Dan is de vlek alleen nog maar te verwijderen met een speciaal product.

Wil je graag meer informatie over de gietvloer? Of ben je op zoek naar handige tips en tricks? Op gietvloer.tips vind je veel leuke blogposts over gietvloeren. Je zult hier gegarandeerd de informatie vinden die je zoekt. 

Facebook
Twitter
Pinterest