Vloer beschermen tegen vlekken en beschadigingen

Heb je net een nieuwe vloer laten leggen? Er zijn tientallen verschillende soorten vloeren. Of je nu PVC, laminaat of een gietvloer in je huis hebt liggen, elke ondergrond moet goed onderhouden worden. Maar hoe bescherm je je vloer nu tegen vlekken en beschadigingen? Elk type vloer vergt een andere aanpak. Sommige moeten nat gereinigd worden, terwijl anderen juist niet. Wij geven je drie tips voor het beschermen van je vloer. 

De juiste schoonmaakmiddelen

Voordat je je vloer gaat schoonmaken, is het belangrijk dat je het juiste reinigingsmiddel gebruik. Niet alle vloeren kunnen met dezelfde vloer beschermingsproducten worden schoongemaakt. Heb je bijvoorbeeld een laminaatvloer in je woning liggen? Dan kun je een speciaal glansmiddel gebruiken. Als je je marmeren vloer graag wilt beschermen, is het verstandig om aan de slag te gaan met Bellinzoni vloerproducten. Deze producten zorgen er niet alleen voor dat je marmer graniet vloer wordt beschermd tegen vuil, ook zorgt het voor een mooie glans. 

Regelmatig reinigen

Misschien vraag je je nu af: hoe vaak moet ik mijn vloer schoonmaken? Dit hangt natuurlijk een beetje af van het soort vloer dat je hebt. Een gietvloer is bijvoorbeeld erg onderhoudsvrij, maar tapijt vergt meer onderhoud. Bij een onderhoudsvrije vloer voldoet het om één keer per week te stofzuigen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de vloer één keer per week te dweilen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Heb je rode wijn of koffie gemorst? Dan kun je dit het beste zo snel mogelijk verwijderen. Vloeistof kan namelijk na een bepaalde tijd in de ondergrond trekken en dan is het veel lastiger om eruit te krijgen. 

Een stoomreiniger

Kan jouw vloer wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken? Er zijn verschillende speciale reinigers die je kunt gebruiken om de vloer optimaal schoon te maken. Daarnaast is een stoomreiniger voor veel vloeren ideaal. Voor tapijt kun je bijvoorbeeld een tapijtreiniger gebruiken en voor andere vloeren voldoet een normale stoomreiniger. Heb je een houten vloer? Let dan op met het gebruiken van een stoomreiniger. Als je dit regelmatig doet, kan de laag wax of olie op het hout verslijten en dit wil je natuurlijk niet. Als je er voor kiest om een stoomreiniger te gebruiken, dan zul je je houten vloer ook vaker in de olie moeten zetten.

Facebook
Twitter
Pinterest