Ze zijn mateloos populair tegenwoordig: visgraten vloeren

Visgraten vloeren

Wanneer we het hebben over inmiddels één van de populairste vloeren van dit moment, dan hebben we het natuurlijk over de visgraatvloer. Visgraten vloeren zijn er in verschillende varianten. Allereerst is het mogelijk te kiezen uit een houten visgraat vloer of een PVC visgraat vloer. Het voordeel aan PVC, is dat het bijna niet te onderscheiden is van echt hout en het een enorm verschil in prijs betreft.

Waar een visgraten vloer vroeger alleen werd gebruikt in de chique huizen, zien we dat dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer zo is. Zo zien we deze vloeren namelijk regelmatig terug is de doorsnee Nederlandse huiskamers. Maar wat maakt deze vloeren nu zo bijzonder?

Wat is een visgraatvloer precies?

Voor de mensen die zich afvragen wat een visgraat vloer is, leggen we het hier in het kort nog even voor je uit. Een visgraatvloer, is een vloer die volgens een speciaal patroon is gelegd. Waar je normaal de planken naast elkaar legt, is dat in dit geval dus niet zo. De planken worden in een V-vorm gelegd, waardoor je een motief krijgt dat lijkt om een visgraat. Deze vloeren zijn niet alleen modern en stijlvol, maar geven je ook de mogelijkheid om eenvoudig mee te combineren.

Dus wil jij de stijl van je inrichting veranderen, dan is dit met een visgraat vloer geen enkel probleem. Dit soort design vloeren is met name populair in de wat duurdere inrichtingen. Met name yuppen met veel design meubels zijn dol op een visgraten vloer. 

Verschillende materialen

We hebben hem in de intro van dit artikel natuurlijk al even aangestipt, maar visgraat vloeren zijn er in verschillende varianten. Waar we tot voor kort alleen de houten visgraten vloeren kende, is PVC tegenwoordig ook van hoogwaardige kwaliteit. Ook heb je de keuze voor laminaat of Novilon, maar of dit is wat je van een visgraat vloer mag verwachten, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Uiteraard zijn laatstgenoemde prijstechnisch wel een stuk interessanter. Als je toch een dergelijke vloer aan gaat leggen, kies dan liever voor kwaliteit en betaal wat meer. Maar dat is erg persoonlijk natuurlijk. 

De voordelen van een visgraat vloer

Het grote voordeel aan de visgraatvloer, is dat ze tijdloos zijn. Dit is voor de meesten niet direct heel positief, maar wanneer we het hebben over vloeren is dit wel het geval. Doordat deze vloeren tijdloos zijn, is het geen enkel probleem om iedere paar jaar te veranderen van stijl. Door te kiezen voor een neutrale kleur vloer, hoef je namelijk niet bang te zijn dat deze in welke interieurstijl dan ook, ooit de overhand zal gaan krijgen. Het gezellig en knus inrichten van je woning doe je immers toch met accessoires en meubels. Daarbij komt ook dat de vloer duurzaam is en bij goed onderhoud jaren mee kan. Verder is het een echte eye-catcher en een goede start van een tip-top ogend interieur.

Facebook
Twitter
Pinterest